Kolumbijskie naturalne, niealkalizowane kakao w proszku o zawartości tłuszczu między 22 a 24%, charakteryzuje się intensywnym, gorzko-wytrawnym smakiem. Powstałe z ziaren Criollo i Trinitario.
Brak w magazynie
Marka | |
---|---|
Gatunek | Forastero |
Smak | Gorzkie |
Nasze kakao jest w 100% naturalne, nieprzetworzone, koszerne, halal, bez cukru, bez dodatków, bez konserwantów, robione ręcznie. Kakao nie zawiera glutenu, może być także spożywana przez wegan.
Kakao zawiera więcej antyoksydantów niż czerwone wino i 3 razy więcej niż zielona herbata.
Kakao jest ważnym źródłem tryptofanu, który wpływa na powstawanie serotoniny oraz fenyloetyloaminę, która wspomaga syntezę dopaminy oraz szeregu witamin z grupy B, C i E.
Dodatkowo kakao zawiera szereg soli mineralnych takich pierwiastków jak: magnez, żelazo, chrom, fosfor, wapń, siarka, cynk, potas i selen.
Ponadto wysoka zawartość zdrowego tłuszczu kakaowego, teobrominy i anandamidu sprawia, że kakao jest naturalnym, łagodnym środkiem pobudzającym.
Wszystko sprawia, że kakao jest naturalnym, potężnym środkiem antydepresyjnym, poprawiającym nastrój i dodającym sił.
Około 20 gramów.
Kakao w proszku idealnie nadaje się do: