Kakao w Proszku 10/12% - África Occidental Natural
Cena od:
Od: 15 zł Od: 13 zł
Afrykańskie naturalne, niealkalizowane kakao w proszku o zawartości tłuszczu między 10 a 12%, charakteryzuje się intensywnym, gorzko-wytrawnym smakiem. Jest to lokalna odmiana Forastero, typowa dla większości kakao pochodzącego z Afryki Zachodniej.
73 w magazynie
Na stanie
Zwykle jutro u Ciebie
Zamówienia złożone do 11.00 w dni robocze wysyłamy tego samego dnia, a paczka będzie u Ciebie następnego dnia. W przypadku wysyłek zagranicznych czas dostarczenia wynosi od 3 do 7 dni.
Naturalne kakao w proszku o zawartości tłuszczu 10/12% jest doskonałym składnikiem do zastosowań domowych i spożywczych. Poniżej przedstawiam kilka pomysłów, jak można wykorzystać kakao w proszku w kuchni:
Gorąca czekolada - Kakao w proszku to doskonały składnik do przygotowania gorącej czekolady. Wystarczy rozpuścić kilka łyżek kakao w proszku w gorącym mleku, dodać odrobinę cukru, wanilii i cynamonu, aby uzyskać pyszną gorącą czekoladę.
Desery - Kakao w proszku jest często używane do przygotowania różnych deserów, takich jak ciasta, muffiny, brownie, serniki, mleczne owsianki, puddingi, kremy, galaretki, batony i ciastka.
Napoje - Kakao w proszku może być dodane do napojów, takich jak kawa, herbata lub koktajle, aby dodać im intensywnego smaku czekoladowego.
Dodatek do płatków śniadaniowych - Można dodać łyżkę kakao w proszku do swoich ulubionych płatków śniadaniowych, aby dodać smaku czekoladowego.
Polewa - Kakao w proszku może być wykorzystane do przygotowania polewy czekoladowej do ciast, muffinów lub innych deserów.
Dodatek do smoothie - Można dodać kakao w proszku do swojego ulubionego smoothie, aby dodać mu smaku czekoladowego i uzyskać dodatkową dawkę antyoksydantów.
Kakao w proszku o zawartości tłuszczu 10/12% może być także wykorzystane do produkcji domowej czekolady. Wymieszać kakao w proszku, cukier i tłuszcz roślinny, a następnie schłodzić w lodówce, aby uzyskać pyszną i zdrową czekoladę.
Mamy ambicję importować kakao w proszku i kakao ceremonialne ze wszystkich stron świata. Staramy się sprowadzać kakao organiczne (BIO), ale nie wszystkich rolników stać na robienie certyfikatów bio, a uprawiają świetne ekologiczne kakao. Dlatego tutaj znajdziesz po prostu dobre kakao :). Na szczęście każde kakao jest 100% wegańskie i koszerne.