Chocante: Kakao Ceremonialne y Mucho Más - Logo

Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.chocante.pl („Serwis”) obowiązująca od dnia 25 września 2021 r.

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez Serwis.

2. Administratorem danych osobowych zawartych w Serwisie jest Skeppi Tomasz Orzeszko z siedzibą w Krakowie (31-538), przy ul. Blachnickiego 3/8 NIP: 7962630274. Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Pan Tomasz Orzeszko t.orzeszko@chocante.pl

3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ogólnym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO), ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych.

4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: a poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje b poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”], c poprzez narzędzia marketingowe, takie jak Facebook Pixel, Google Analytics [patrz polityka plików „cookies”]

6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

7. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu obsługi procesu zakupowego oraz wystawienia faktury, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych także w celu prezentowania aktualnej oferty i programów promocyjnych Serwisu.

8. Dane osobowe pozostawione w Serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione nieuprawnionym osobom trzecim, zgodnie z przepisami RODO oraz Ustawy o ochronie danych osobowych.

9. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat licząc od końca roku kalendarzowego, w którym dokonano zakupu usługi. W przypadku zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych do czasu odwołania zgody na przetwarzanie w tym celu.

10. Osobie fizycznej która przekazała dane osobowe w formularzu zakupowym przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

11. Osobie fizycznej której dane dotyczą przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy osoba ta uzna, iż przetwarzanie danych osobowych jej dotyczących narusza przepisy Rozporządzenia ogólnego (RODO).

12. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne dla potrzeb realizacji umowy. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie uniemożliwienie wykonania usługi przez Serwis. Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych jest dobrowolne i niezależne od świadczonej usługi.

13. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności Serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

14. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Serwis. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać. 15. W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – Kontakt.

Dołącz do kakaowej grupy i wróć do sklepu z kodem rabatowym. Kupuj kakao ceremonialne, ziarna czy masło kakao we lepszej cenie.

Dołącz do grupy na fb
Mamy ambicję importować kakao w proszku i kakao ceremonialne ze wszystkich stron świata. Staramy się sprowadzać kakao organiczne (BIO), ale nie wszystkich rolników stać na robienie certyfikatów bio, a uprawiają świetne ekologiczne kakao. Dlatego tutaj znajdziesz po prostu dobre kakao :). Na szczęście każde kakao jest 100% wegańskie i koszerne. 


Saludos y Mucho Más

Copyright © 2022 All Rights Reserved
cartcrossmenuchevron-down
Select your currency
PLN Złoty polski
EUR Euro