$30,0
África Occidental Orgánico to naturalne, niealkalizowane kakao w proszku o zawartości tłuszczu między 10 a 12%. Jest to lokalna odmiana Criollo, charakteryzująca się łagodnym, gorzkawo-wytrawnym smakiem.
4 w magazynie
Waga | Brak danych |
---|---|
Marka | |
Gatunek | Forastero |
Smak | Gorzkie |
Nasze kakao jest w 100% naturalne, nieprzetworzone, koszerne, halal, bez cukru, bez dodatków, bez konserwantów, robione ręcznie. Kakao nie zawiera glutenu, może być także spożywana przez wegan.
Kakao zawiera więcej antyoksydantów niż czerwone wino i 3 razy więcej niż zielona herbata.
Kakao jest ważnym źródłem tryptofanu, który wpływa na powstawanie serotoniny oraz fenyloetyloaminę, która wspomaga syntezę dopaminy oraz szeregu witamin z grupy B, C i E.
Dodatkowo kakao zawiera szereg soli mineralnych takich pierwiastków jak: magnez, żelazo, chrom, fosfor, wapń, siarka, cynk, potas i selen.
Ponadto wysoka zawartość zdrowego tłuszczu kakaowego, teobrominy i anandamidu sprawia, że kakao jest naturalnym, łagodnym środkiem pobudzającym.
Wszystko sprawia, że kakao jest naturalnym, potężnym środkiem antydepresyjnym, poprawiającym nastrój i dodającym sił.
Około 20 gramów.
Kakao w proszku idealnie nadaje się do:
Każde naturalne kakao jest gorzkie z natury. Jednak smaki kakao bardzo różnią się między sobą, niektóre są wytrawne, inne bardzo gorzkie, a jeszcze inne mogą wydawać się wręcz słodkie. Dlatego, aby ułatwić wybór kakao zakwalifikowaliśmy je do kategorii smaków: