Od: 25 zł Od: 19 zł
Masło kakaowe w postaci waniliowo-żółtawych pastylek. Ten 100% tłuszcz kakaowy jest pełen naturalnego smaku i aromatu. Masło powstało z ziaren kakaowca rzadkiej i szlachetnej odmiany Criollo, która charakteryzuje się łagodnym acz głębokim smakiem mlecznej czekolady. Ziarna pochodzą z ekologicznej i zrównoważonej plantacji kakao w Peru.
Nasze organiczne masło kakaowe ma intensywny zapach świeżego kakao, a w smaku można wyczuć nuty orzechów włoskich i gorzkiej czekolady.
Waga | Brak danych |
---|---|
Marka | |
Gatunek | Criollo |
Smak | Słodkie |
Zawartość tłuszczu | 100% |
Nasze masło kakao bio jest w 100% naturalne, nieprzetworzone, nieodtłuszczone, koszerne, halal, bez cukru, bez dodatków, bez konserwantów, robione ręcznie. Tłuszcz kakaowy nie zawiera glutenu, może być także spożywana przez wegan.
Tłuszcz kakao zwany też masłem kakaowy to jeden z najstabilniejszych i najzdrowszych tłuszczów roślinnych. Składa się 65% z nasyconych kwasów tłuszczowych w 32% z kwasów jednonienasyconych, a tylko około 4% stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe.
Masło kakaowe świetnie odnajduje się zarówno w kuchni, jak i kosmetyce czy aromaterapii.
Możesz go użyć do: