$7,7
Dolina Kilombero, w środkowej Tanzanii, jest żyznym terenem podmokłym, znanym również jako ziemia ryżowa. Kakao, które rośnie na tym obszarze, ma szczególny charakter ze względu na bardzo owocową i żywą kwasowość, która zapewnia wspaniały wpływ, z rustykalnymi niuansami, takimi jak siano lub zioła.
Feitoria do Cacao połączyła to charakterystyczne kakao ze słodyczą i intensywnością owczego mleka. Po delikatnym rozpłynięciu się w ustach ze swoją słodyczą charakterystyczną dla owczego mleka, rozwija bogate i głęboko złożone podniebienie dzięki zmysłowemu duetowi z kakao. Lekka kwasowość kończy się boską harmonią.
Zaleca się łączenie z serem lub wzmocnionym winem.
Składniki: Ziarna kakaowca z Tanzanii, cukier trzcinowy, masło kakaowe i całe mleko owcze w proszku.
Zawartość kakao Minimum: 60%
*Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Waga: 50 g
Waga | 50 g |
---|