$8,2
"Pastel de Nata" to jeden z najpopularniejszych portugalskich słodyczy na świecie. W Portugalii tę wspaniałą tartę można znaleźć w każdej kawiarni, ale jej początki sięgają fabryki Pasteis de Belém. Została ona założona w 1837 roku, gdzie odziedziczyła w tym czasie recepturę przodków klasztoru Jerónimos, a nawet dziś jej oryginalna receptura pozostaje tajemnicą.
Chrupiące ciasto francuskie, kremowy krem jajeczny z subtelną nutą cytryny, a na wierzchu przypalony krem, zawsze szczypta cynamonu, aby dodać typowego smaku... Nasza mleczna czekolada Nicaragua 57% doskonale harmonizuje i integruje te elementy, dodając nieodpartą kombinację z kakao.
Udało nam się uzyskać tę czekoladę dzięki kolejnej szczęśliwej współpracy z Padaria artesanal AZEDA, która wykonała jeden z najważniejszych elementów tego przepisu: rzemieślnicze ciasto francuskie.
To kolejny sposób, aby cieszyć się naszym ukochanym pastel de nata, na sposób FEITORIA DO CACAO.
Waga: 50 g
Waga | 50 g |
---|