Strona w trakcie prac serwisowych. Możliwość składania zamówień została czasowo wyłączona. 

Kakao Ceremonialne – Nicaragua O’tuma – 100% Pasta Kakao

PROMOCJA

Nicaragua O'tuma Kakao Ceremonialne

0 opinii klienta

Region Matagalpa i jego stolica o tej samej nazwie znany jest jako Perla del Septentrión. Niedaleko miasta znajduje się rezerwat przyrody Cerro Apante, wodospady rzeki Rio Santa Emilia, góry i rozległe lasy sosnowe.

W smaku tego taninowego kakao dominują nuty: marakui, kawy i cynamonu, ananasa i kiwi. Gatunkowo to hybryda criollo i trinitario.

$9,42$99,30

Previous lowest price was $8,70.

W magazynie
100 g x 31 szt.
250 g x 79 szt.
1 kg x 8 szt.
Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa
od 300 PLN dla:

PL

od 300 PLN dla:

CZ, DE

od 300 PLN dla:

SK, AT, HU, LT, FR, NL, EE, UA, BE, HR, FI, ES, IT, DK, GR, LU, RO, SI

od 400 PLN dla:

IE, LV, PT, GB, BG, SE

od 500 PLN dla:

CY, MT, IS, NO, LI, CH, TR

od 700 PLN dla:

US, AL, BH, BA, KW, OM, DZ, BD, JO, LB, MD, NP, PK, TH

od 250 PLN dla:

IN, MK, SG, TN, VN, ZA, CN, EG, GI, HK, IL, CA, QA, MA, KR, RS, ME, TW

od 900 PLN dla:

SA, AU, JP, KG, AE, NZ, AZ

od 1000 PLN dla:

AM, MN, TJ, UZ, SM, GE, KZ

Szczegóły produktu
Waga
100 g, 250 g, 1 kg, 3 kg
Skład
100% pasta kakao (zmielone ziarna kakaowca)
Alergeny
To kakao może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Tabela odżywcza
w 100 g
Wartość odżywcza
666 kcal
Białko
13.22 g
Węglowodany
15.1 g
Tłuszcz
56.94 g
SKU: KATEGORIE: Kakao, Kakao ceremonialne

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kakao Ceremonialne – Nicaragua O’tuma – 100% Pasta Kakao”

Kakao O’Tuma pochodzi z malowniczego regionu Matagalpa w Nikaragua, znanej ze swojego korzystnego klimatu i żyznych gleb, które są idealne do uprawy wysokiej jakości ziaren kakaowych. Ziarna te charakteryzują się jasnobrązowym odcieniem i bogatą paletą smakową.
Degustując czekoladę z kakao O’Tuma, można wyczuć nuty czerwonych owoców, lekką kwasowość oraz subtelne tony orzechowe.

W tle pojawiają się również delikatne nuty drewna i skóry, co dodaje czekoladzie głębi i złożoności. Kremowa konsystencja i długi, satysfakcjonujący posmak są kolejnymi cechami, które wyróżniają to kakao na tle innych.

Kakao O’Tuma z regionu Matagalpa jest uprawiane w sposób zrównoważony, z poszanowaniem dla przyrody i lokalnej społeczności. Wielu farmerów z tego regionu przechodzi na ekologiczne metody uprawy, co dodatkowo podnosi jakość ich ziaren.

Podsumowując, kakao O’Tuma z Matagalpa to prawdziwy rarytas dla miłośników czekolady, który oferuje wyjątkowe doświadczenie smakowe i jednocześnie promuje odpowiedzialne rolnictwo.