Chocante: Kakao Ceremonialne y Mucho Más - Logo

Pytania i odpowiedzi

Jakie są koszty dostawy i kiedy jest ona darmowa?
Na terenie Polski kakao ceremonialne i wszystkie nasze produkty dostarczamy za darmo, gdy wartość zamówienia przekracza 199 zł. W przypadku mniejszej wartości zamówień koszty dostawy kształtują się następująco:
- Paczkomaty: 13 zł
- Przesyłka kurierska: 17 zł
Jakie są formy płatności i dane do przelewu?
Korzystamy z dwóch renomowanych operatorów płatności on-line: payu oraz paypal, gdzie dostępne są wszystkie popularne metody płatności takie jak: szybki przelew on-line, blik, karty płatnicze i kredytowe oraz apple pay i google pay.

Udostępniamy też płatność za pobraniem oraz przelewem tradycyjnym.
Dane do przelewu:
Skeppi Tomasz Orzeszko

92 1090 0088 0000 0001 4881 9933

Czy mogę zwrócić lub zareklamować towar?
Tak, masz 14 dni na zwrot kakao i innych naszych produktów. Jednak pod warunkiem, że nie otworzyłeś opakowania. Wyjątkiem od tej zasady jest sytuacja, gdy wysłaliśmy Ci nie pełnowartościowy towar (zepsuty lub w zniszczonym opakowaniu), wtedy po prostu napisz do nas. A my dołożymy wszelkich starań, abyś jak najszybciej dostał zwrot pieniędzy lub pełnowartościowe kakao lub inny zamówiony przez Ciebie produkt.
Jaki jest czas realizacji zamówień/dostawy w Polsce?
Zwykle wszystkie zamówienia złożone i opłacone do godziny 12.00 w dni robocze wysyłamy tego samego dnia, a Ty otrzymujesz swoje zamówienie następnego dnia roboczego lub w weekend - jeżeli wybrałeś taką formę dostawy. 
Czy wysyłać kakao ceremonialne i inne produkty za granicę?
Tak. Nasze produkty możemy wysłać w dowolne miejsce na świecie. Niemniej jednak wysyłka do krajów spoza UE może się wiązać z ponoszeniem przez Klienta kosztów odprawy celnej i cła. 
Czy realizujecie zamówienia hurtowe?
Tak. Możemy zaopatrzyć Twój sklep lub kawiarnie w dowolną ilość kakao, które znajduje się w naszej ofercie. Aktualne stany magazynowe znajdziesz na naszej stronie. 
Jak przygotować kakao ceremonialne?
1. ​​Miksujemy kakao z gorącą lub zimną wodą / mlekiem roślinnym za pomocą blendera. Przez około minutę. To najszybsza metoda przygotowania. Kakao przygotowane w ten sposób ma jedwabistą konsystencję i smak zbliżony do mlecznej czekolady.

2. Kakao rozpuszczamy w garnku z gorącą wodą lub mlekiem roślinnym o temperaturze 80-90 stopni. Pilnując, aby nie doprowadzić do zagotowania się mikstury. Kakao będzie bardziej gęste i intensywniejsze w smaku względem poprzedniej metody. Właśnie w ten sposób przygotowuje się kakao podczas ceremonii.

3. Kakao rozpuszczamy w garnku z gorącą wodą lub mlekiem roślinnym. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 3 minuty.
Wodę lub mleko roślinne wraz z kakao gotujemy przez około pół godziny. Na końcu dodając przyprawy i miód. Dzięki temu rozbijemy błonnik zawarty w kakao, a napój nie będzie gęsty. 

Dołącz do kakaowej grupy i wróć do sklepu z kodem rabatowym. Kupuj kakao ceremonialne, ziarna czy masło kakao we lepszej cenie.

Dołącz do grupy na fb
Mamy ambicję importować kakao w proszku i kakao ceremonialne ze wszystkich stron świata. Staramy się sprowadzać kakao organiczne (BIO), ale nie wszystkich rolników stać na robienie certyfikatów bio, a uprawiają świetne ekologiczne kakao. Dlatego tutaj znajdziesz po prostu dobre kakao :). Na szczęście każde kakao jest 100% wegańskie i koszerne. 


Saludos y Mucho Más

Copyright © 2022 All Rights Reserved
cartcrossmenuchevron-down
Select your currency
PLN Złoty polski
EUR Euro