Darmowa dostawa od 299 zł
Kakao Ceremonialne y Mucho Más
login
Kakao Ceremonialne y mucho más
Menu
Darmowa dostawa od 299 zł
Kakao Ceremonialne y mucho más
Dołącz do kakaowej grupy i wróć do sklepu z kodem rabatowym(ukryty w postach na grupie)
Dołączam

Papúa Nueva Guinea Madang

Kakao Ceremonialne

VeganGMO FreeKoszerneBezglutenoweHalal

Kakao Ceremonialne - Papúa Nueva Guinea Madang - 100% Pasta Kakao

Madang to prowincja pełna kontrastów. Znajduje się tu wiele najwyższych gór Papui-Nowej Gwinei, największe rzeki, najpiękniejsze piaszczyste plaże, najwięcej wulkanów wyspiarskich i najszersza mieszanka języków.

Papua-Nowa Gwinea jest domem dla jednych z najlepszych kakao na świecie i eksportuje swoje produkty na cały świat. Ziarna kakaowca z Papui-Nowej Gwinei są poszukiwane przez producentów czekolady ze względu na ich bogaty smak i złożony aromat.

Kakao o niskiej goryczy i kwasowości gatunku trinitario w smaku, którego dominują: malina, chleb, czerwone wino.

Brak w magazynie

Tego produktu nie ma na stanie i nie jest dostępny.

Zwykle jutro u Ciebie
Zamówienia złożone do 11.00 w dni robocze wysyłamy tego samego dnia, a paczka będzie u Ciebie następnego dnia.  
W przypadku wysyłek zagranicznych czas dostarczenia wynosi od 3 do 7 dni.

Informacje dodatkowe

Waga

100 g, 250 g, 500 g, 1000 g

Gatunek

Trinitario

Marka

Smak

Półsłodkie

Zawartość tłuszczu

55%

SKU: Brak danych Kategorie: ,

Kakao z regionu Madang w Papui Nowej Gwinei jest wyjątkowe i odróżnia się od większości kakaowców z innych części świata. Papuaska ziemia, obfitująca w wulkaniczne gleby i tropikalny klimat, stwarza idealne warunki dla uprawy kakaowca.

Ziarna z Madang charakteryzują się intensywnym, bogatym smakiem z wyraźnymi nutami dymnymi i owocowymi. Można w nich wyczuć ślady czerwonych owoców, takich jak maliny czy truskawki, połączone z lekką kwasowością i złożonymi tonami ziemistymi. Jednym z charakterystycznych cech kakao z tego regionu jest delikatny dymny posmak, który jest wynikiem tradycyjnych metod suszenia ziaren nad ogniem.

W regionie Madang, wiele plantacji kakaowców jest prowadzonych w sposób zrównoważony, z głębokim poszanowaniem dla lokalnego środowiska i tradycji. Farmerzy często korzystają z organicznych metod uprawy, unikając chemikaliów i sztucznych nawozów, co przekłada się na czysty i niezafałszowany smak ziaren.

Kakao z Madang w Papui Nowej Gwinei to prawdziwy skarb dla koneserów czekolady, którzy poszukują unikalnych i autentycznych doznań smakowych. Odkrycie tego kakao to podróż do serca Pacyfiku, gdzie tradycja spotyka się z naturą.

Wartość odżywcza
653 kcal
Białko
12.81 g
Węglowodany
28.1 g
Tłuszcz
54.38 g

Kakao Ceremonialne y Mucho Más

Do sklepu
Chocante - Kakao Ceremonialne

Kakao z rabatem

Dołącz do kakaowej grupy i wróć do sklepu z kodem rabatowym. 
Kupuj kakao ceremonialne, ziarna czy masło kakao we lepszej cenie.

Kod rabatowy ukryty w postach na grupie.
Dołączam
Mamy ambicję importować kakao w proszku i kakao ceremonialne ze wszystkich stron świata. Staramy się sprowadzać kakao organiczne (BIO), ale nie wszystkich rolników stać na robienie certyfikatów bio, a uprawiają świetne ekologiczne kakao. Dlatego tutaj znajdziesz po prostu dobre kakao :). Na szczęście każde kakao jest 100% wegańskie i koszerne.
Posmakuj  Kakao
Chocante.pl © 2020 – 2024 All Rights Reserved
entercartphone-handsetcrosschevron-downarrow-uparrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram