Strona w trakcie prac serwisowych. Możliwość składania zamówień została czasowo wyłączona. 

São Tomé y Príncipe Amelonado Crudo – Czekolada do picia 70%

PROMOCJA

São Tomé y Príncipe Amelonado Crudo Czekolada do picia 70%

0 opinii klienta

Delikatna ciemna czekolada powstała z nieprażonych ziaren kakao Amelonado. Charakteryzuje się świeżymi nutami mięty, podczas gdy w tle majaczą aromaty migdałów i korzennych przypraw.

Czekolada została wytworzona na ekologiczne i zrównoważonej plantacji na zielonych Wyspach św. Tomasza.

27,00 137,00 

W magazynie

Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 300,00  do: Polska
Szczegóły produktu
Waga
100 g, 250 g, 1 kg, 3 kg
Gatunek
Skład
Kakao amelonado, cukier, masło kakao, lecytyna sojowa
Alergeny
Czekolad może zawierać śladowe ilości: mleko, orzechy.
Tabela odżywcza
w 100 g
Wartość odżywcza
580 kcal
Białko
9 g
Cukier
36 g
Tłuszcz
42 g
SKU: KATEGORIE: Czekolada, Czekolada do picia

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „São Tomé y Príncipe Amelonado Crudo – Czekolada do picia 70%”

Kakao Amelonado z Wysp Świętego Tomasza to prawdziwa perełka dla miłośników czekolady. Odmiana Amelonado jest jednym z najbardziej charakterystycznych gatunków ziaren kakaowca uprawianych na tej plantacji.

Co wyróżnia kakao Amelonado?

Kakao Amelonado charakteryzuje się delikatnym, ale zarazem wyrazistym smakiem. Jest to odmiana znana z subtelnej słodyczy, która przypomina nuty karmelu i wanilii. To właśnie te subtelne akcenty nadają temu kakao jego wyjątkowy profil smakowy. Dodatkowo, Amelonado wnosi nuty owocowe, co sprawia, że jest niezwykle aromatyczne.

Jednak to nie tylko smak czyni kakao Amelonado tak wyjątkowym. Odmiana ta jest również ceniona za swoją różnorodność i odporność na ekstremalne warunki atmosferyczne, co przyczynia się do stabilnej i obfitej produkcji na plantacjach.

Kakao Amelonado z Sao Tome to zatem kombinacja wyrafinowanego smaku, subtelnego aromatu i niezawodnej jakości, która sprawia, że stanowi ono doskonałą bazę do produkcji wyśmienitych czekolad i innych produktów czekoladowych.