Od: $5,7
Masło kakaowe w postaci waniliowo-żółtawych bryłek to 100% tłuszcz kakaowy pełen naturalnego smaku i aromatu.
Africa Occidental Natural charakteryzuje się łagodnym, lecz głębokim smakiem białej czekolady, pochodzącej od odmiany Forastero uprawianej na plantacjach w Afryce Zachodniej.
Nasze masło kakaowe wyróżnia się intensywnym zapachem świeżego kakao, a w smaku można wyczuć nuty orzechów włoskich i gorzkiej czekolady.
Waga | Brak danych |
---|---|
Marka | |
Gatunek | Forastero |
Smak | Słodkie |
Zawartość tłuszczu | 100% |
Nasze masło kakao jest w 100% naturalne, nieprzetworzone, nieodtłuszczone, koszerne, halal, bez cukru, bez dodatków, bez konserwantów, robione ręcznie. Tłuszcz kakaowy nie zawiera glutenu, może być także spożywana przez wegan.
Tłuszcz kakao zwany też masłem kakaowy to jeden z najstabilniejszych i najzdrowszych tłuszczów roślinnych. Składa się 65% z nasyconych kwasów tłuszczowych w 32% z kwasów jednonienasyconych, a tylko około 4% stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe.
Masło kakaowe świetnie odnajduje się zarówno w kuchni, jak i kosmetyce czy aromaterapii.
Możesz go użyć do: