Madagascar Sambirano Kakao Ceremonialne
Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Trinitario pochodzi z doliny Sambirano na Madagaskarze.
To kakao wyróżnia się wyjątkowo złożonym, wytrawnym smakiem z nutami kwiatów i deserowej czekolady. Początkowo wyczuwalne są mocne i orzeźwiające nuty białego wytrawnego wina, które następnie przechodzą w lekki, kwiatowy smak, aby na koniec rozwinąć się w głęboki i intensywnie czekoladowy.
Plantacja Maliolo
Maliolo to jedna z ośmiu plantacji zajmujących 635 hektarów ziemi, należących do MAVA S.A. Ta dawna własność państwowa jest częściowo własnością Chocolaterie Robert, madagaskarskiej firmy należącej do rodziny Ramanandraibe, która aktywnie przyczyniła się do postkolonialnego ożywienia gospodarczego i przemysłowego Madagaskaru. Wszystkie drzewa kakaowca uprawiane są ekologicznie w tradycyjnym systemie agro-leśnym. Fermentacja ziaren odbywa się w drewnianych, piętrowych skrzyniach przez okres 6 dni, a następnie ziarna są suszone na drewnianych stołach przez około tydzień.
W magazynie
Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 300,00 zł do: Polska
Szczegóły produktu
Waga | Brak danych |
---|---|
Brand | |
Gatunek Kakao | Trinitario |
Smak | Wytrawne |
Skład | 100% pasta kakao |
Alergeny | Produkt może zawierać śladowe ilości: mleko, orzechy. |
Tabela odżywcza
W 100 gWartość odżywcza | 2494 kJ/596 kcal |
---|---|
Białko | 14 g |
Węglowodany | 21 g |
Cukier | 0.5 g |
Tłuszcz | 48 g (w tym nasycone: 29 g) |
Błonnik | 11 g |
Sól | 0.03 g |