Madagascar Sambirano Kakao Ceremonialne

Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Trinitario pochodzi z doliny Sambirano na Madagaskarze.

To kakao wyróżnia się wyjątkowo złożonym, wytrawnym smakiem z nutami kwiatów i deserowej czekolady. Początkowo wyczuwalne są mocne i orzeźwiające nuty białego wytrawnego wina, które następnie przechodzą w lekki, kwiatowy smak, aby na koniec rozwinąć się w głęboki i intensywnie czekoladowy.

Plantacja Maliolo

Maliolo to jedna z ośmiu plantacji zajmujących 635 hektarów ziemi, należących do MAVA S.A. Ta dawna własność państwowa jest częściowo własnością Chocolaterie Robert, madagaskarskiej firmy należącej do rodziny Ramanandraibe, która aktywnie przyczyniła się do postkolonialnego ożywienia gospodarczego i przemysłowego Madagaskaru. Wszystkie drzewa kakaowca uprawiane są ekologicznie w tradycyjnym systemie agro-leśnym. Fermentacja ziaren odbywa się w drewnianych, piętrowych skrzyniach przez okres 6 dni, a następnie ziarna są suszone na drewnianych stołach przez około tydzień.

 

Szczegóły produktu

WagaBrak danych
Brand

Gatunek Kakao

Trinitario

Smak

Wytrawne

Skład100% pasta kakao
AlergenyProdukt może zawierać śladowe ilości: mleko, orzechy.

Tabela odżywcza

W 100 g
Wartość odżywcza2494 kJ/596 kcal
Białko14 g
Węglowodany21 g
Cukier0.5 g
Tłuszcz48 g (w tym nasycone: 29 g)
Błonnik11 g
Sól0.03 g
SKU: Brak danych Kategorie: ,