Strona w trakcie prac serwisowych. Możliwość składania zamówień została czasowo wyłączona. 

Kakao Ceremonialne – Java Nusantara – 100% Pasta Kakao

Java Nusantara Kakao Ceremonialne

0 opinii klienta

Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa)  to wyjątkowej jakości produkt z Jawy – pięknej wulkanicznej wyspy w Indonezji. Dzięki temu, że pasta kakao jest bardzo drobno zmielona, konszowana i delikatnie temperowana, tekstura tego produktu jest gładka i jedwabista.

Kakao Nusantara wyprodukowane z lokalnej odmiany ziaren Trinitario wyróżnia się nie tylko swoją delikatnością i bardzo słodkim smakiem, ale także bogactwem aromatów. Jest to efekt połączenia korzennych nut z subtelnymi akcentami kwiatowymi, które wzbogacają jego charakter.

Tego produktu nie ma na stanie i nie jest dostępny.

Email when stock available

W magazynie

Brak w magazynie

Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 300,00  do: Polska
Szczegóły produktu
Waga
100 g, 250 g, 1 kg, 3 kg
Gatunek
Skład
100% Pasta Kakao
Alergeny
Produkt może zawierać śladowe ilości: mleka, soji i orzechów.
Tabela odżywcza
w 100 g
Wartość odżywcza
760 kcal
Tłuszcz
50 g
Białko
6 g
Węglowodany
21 g
Cukier
0 g
Sól
0 mg
SKU: KATEGORIE: Kakao, Kakao ceremonialne

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kakao Ceremonialne – Java Nusantara – 100% Pasta Kakao”

Kakao z Jawy z prowincji Nusantara, to gatunek kakaowca rosnący na indonezyjskiej wyspie Jawa. Jawa była jednym z pierwszych miejsc w Azji, gdzie rozpoczęła się uprawa kakaowca i jest znana z wyjątkowych odmian kakao.

Kakao z Jawy jest zwykle klasyfikowane jako gatunek Forastero lub Trinitario. Kakao z Nusantary charakteryzuje się o ciemnym kolorze, a ich wnętrze ma bogaty, gorzkawy smak z nutami kawy oraz delikatną kwasowością.

Kakao  Nusantara jest wykorzystywane w produkcji różnych rodzajów czekolady, w tym ciemnej czekolady, mlecznej czekolady i białej czekolady. Jest również wykorzystywane w innych produktach kakaowych, takich jak kakao w proszku.

To kakao jest popularne wśród producentów czekolady i miłośników kakaowca ze względu na swoje bogactwo smaku i aromatu. W ostatnich latach indonezyjskie kakaowce zaczynają zyskiwać na popularności w międzynarodowym świecie kakao, ze względu na ich wyjątkowy smak i coraz lepszą jakość.