Nibsy Kakao
Śruta kakao to wyłuskane i pokruszone ziarna kakaowca, znane również jako nibsy kakaowe. Nibsy występują w dwóch wariantach: surowym i prażonym. Ten drugi jest gotowy do spożycia natychmiast, natomiast surowe kruszone ziarna należy najpierw uprażyć na suchej patelni!
Do czego stosuje się nibsy kakao?
Nibsy stanowią surowiec do produkcji pasty kakao oraz czekolady. Mogą być także używane do aromatyzowania różnych napojów, takich jak piwo czekoladowe. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby spożywać je bezpośrednio, jako zdrową przekąskę.
Nibsy kakaowe stanowią doskonałe pożywienie dla osób dbających o zdrowy tryb życia. Mogą być dodawane do ciast, deserów, smoothie czy owsianek, aby wzbogacić ich smak i wartość odżywczą. Oferujemy również nibsy kakaowe bio/organiczne, co pozwala cieszyć się bogatym smakiem i korzyściami zdrowotnymi, nie martwiąc się o zawartość sztucznych dodatków.
Nibsy kakao certyfikatami Bio, Fairtrade oraz Rainforest
Staramy się, by w naszej ofercie nibsów nie brakowało certyfikowanych produktów. Mowa tu o śrucie kakaowej pochodzącej z ekologicznych i zrównoważonych plantacji, ale i takiej, przy produkcji której dbano o zasady sprawiedliwego handlu i stan lasów deszczowych. Dostarczamy więc nie tylko nibsy certyfikowane jako bio/organiczne, ale i śrutę posiadającą certyfikaty Fair Trade i Rainforest Alliance.
Hurtowe ilości surowego nibsów kakao
Nasze prażone i surowe nibsy kakaowe są dostępne także w opcji hurtowej: od 25-kilogramowych opakowań po ilości kontenerowe. Dlatego nasza oferta jest skierowana zarówno do małych sklepów i kawiarni, jak i do dużych producentów czekolady lub innych wyrobów cukierniczych.
Terminy dostaw hurtowych partii nibsów zależą od dostępności konkretnego produktu oraz wielkości zamówienia. Niemniej, staramy się, by nasi klienci zawsze otrzymywali towar w ciągu kilku dni lub tygodni.