Kakao Ceremonialne – Madagascar Sambirano – 100% Pasta Kakao

Madagascar Sambirano Kakao Ceremonialne

Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Trinitario pochodzi z doliny Sambirano na Madagaskarze.

To kakao wyróżnia się wyjątkowo złożonym, wytrawnym smakiem z nutami kwiatów i deserowej czekolady. Początkowo wyczuwalne są mocne i orzeźwiające nuty białego wytrawnego wina, które następnie przechodzą w lekki, kwiatowy smak, aby na koniec rozwinąć się w głęboki i intensywnie czekoladowy.

Plantacja Maliolo

Maliolo to jedna z ośmiu plantacji zajmujących 635 hektarów ziemi, należących do MAVA S.A. Ta dawna własność państwowa jest częściowo własnością Chocolaterie Robert, madagaskarskiej firmy należącej do rodziny Ramanandraibe, która aktywnie przyczyniła się do postkolonialnego ożywienia gospodarczego i przemysłowego Madagaskaru. Wszystkie drzewa kakaowca uprawiane są ekologicznie w tradycyjnym systemie agro-leśnym. Fermentacja ziaren odbywa się w drewnianych, piętrowych skrzyniach przez okres 6 dni, a następnie ziarna są suszone na drewnianych stołach przez około tydzień.

 

27,00 65,00 

W magazynie

Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 300,00  do: Polska
Szczegóły produktu
Waga
100 g, 250 g, 1 kg
Gatunek
Skład
100% pasta kakao
Alergeny
Produkt może zawierać śladowe ilości: mleko, orzechy.
Tabela odżywcza
w 100 g
Wartość odżywcza
2494 kJ/596 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
21 g
Cukier
0.5 g
Tłuszcz
48 g (w tym nasycone: 29 g)
Błonnik
11 g
Sól
0.03 g
SKU: KATEGORIE: Kakao, Kakao ceremonialne