Kakao Ceremonialne – Borneo Berau – 100% Pasta Kakao

Borneo Berau Kakao Ceremonialne

0 opinii klienta

Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa)  wykonana w 100% z ziaren Trinitario charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Dzięki temu, że pasta kakao jest bardzo drobno zmielona, konszowana i delikatnie temperowana, tekstura tego produktu jest gładka i jedwabista.

Kakao z Berau, regionu na Borneo, pochodzi z tradycyjnych, małych plantacji, gdzie uprawa odbywa się w sposób przyjazny dla środowiska. Dzięki temu, kakao z Berau ma wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalnymi nutami czerwonych owoców i cytrusów, które nadają mu wyjątkowej gładkości i harmonii.

Tego produktu nie ma na stanie i nie jest dostępny.

Email when stock available

W magazynie

Brak w magazynie

Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 300,00  do: Polska
Szczegóły produktu
Waga
100 g, 250 g, 1 kg, 3 kg
Gatunek
Skład
100% Pasta kakao
Alergeny
Produkt może zawierać śladowe ilości: mleka, soji, orzechów.
Tabela odżywcza
w 100 g
Wartość odżywcza
765 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
22 g
Cukier
0 g
Tłuszcz
48 g
Sól
0 mg
SKU: KATEGORIE: Kakao, Kakao ceremonialne

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kakao Ceremonialne – Borneo Berau – 100% Pasta Kakao”

Kakao, które rośnie na Borneo w rejonie Berau, jest zwykle zaliczane do gatunku kakao Forastero lub Trinitario. Drzewa kakao rosną na wysokości od 0 do 500 metrów nad poziomem morza, a ich owoce mają kształt podobny do dużych, kulistych lub elipsoidalnych jagód, które zawierają od 20 do 50 nasion kakao wewnątrz.

Kakao z Borneo w rejonie Berau ma intensywny smak o nutach czekolady i orzechów, z dodatkiem karmelu i owocowych tonów. 

Proces produkcji kakao z Borneo w rejonie Berau zaczyna się od ręcznego zbioru dojrzałych owoców kakao. Następnie ziarna kakao są oddzielane od reszty owocu, są fermentowane i suszone na słońcu. 

Kakao z Borneo  jest cenione ze względu na swoją jakość i intensywny smak. Mimo że region ten nie jest tak znany jak niektóre inne regiony na świecie, to jednak kakao z Borneo zyskuje na popularności i jest coraz bardziej doceniane przez miłośników czekolady.