Tanzania Kamili Kakao Ceremonialne

Kakao ceremonialne  (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Trinitario, pochodzi z Tanzanii z doliny Kilombero. To wyjątkowe kakao charakteryzuje się  intensywnym czekoladowo-mlecznym smakiem, z subtelnymi nutami mlecznych cukierków. To kakao jest lekko wytrawne z lekko wyczuwalnymi nutami mlecznych cukierków. 

To kakao powstało z wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren kakao premium.

Historia kakao Kamili sięga 2013 roku, kiedy to w małej wiosce Mbingu w dolinie Kilombero na południe od Parku Narodowego Udzungwa zawiązał się kolektyw Kokoa Kamili produkujący kakao na zasadach FairTrade. Surowe ziarna są fermentowane w drewnianych skrzyniach przez 6 dni, a następnie suszone na słońcu.

Szczegóły produktu

Brand

Gatunek Kakao

Trinitario

Smak

Półsłodkie, Półwytrawne

WagaBrak danych
Skład100% pasta kakao
AlergenyKakao może zawierać śladowe ilość mleka i orzechów.

Tabela odżywcza

W 100 g
Wartość odżywcza720 kcal
Białko6 g
Węglowodany23 g
Cukier0 g
Sól0 g
Tłuszcz46 g
SKU: Brak danych Kategorie: ,

Produkty z kategorii Kakao, Kakao ceremonialne

Zobacz wszystkie
Wczytuję