Kakao Ceremonialne – Tanzania Kamili – 100% Pasta Kakao

Tanzania Kamili Kakao Ceremonialne

Kakao ceremonialne  (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Trinitario, pochodzi z Tanzanii z doliny Kilombero. To wyjątkowe kakao charakteryzuje się  intensywnym czekoladowo-mlecznym smakiem, z subtelnymi nutami mlecznych cukierków. To kakao jest lekko wytrawne z lekko wyczuwalnymi nutami mlecznych cukierków. 

To kakao powstało z wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren kakao premium.

Historia kakao Kamili sięga 2013 roku, kiedy to w małej wiosce Mbingu w dolinie Kilombero na południe od Parku Narodowego Udzungwa zawiązał się kolektyw Kokoa Kamili produkujący kakao na zasadach FairTrade. Surowe ziarna są fermentowane w drewnianych skrzyniach przez 6 dni, a następnie suszone na słońcu.

33,00 290,00 

W magazynie

Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 300,00  do: Polska
Szczegóły produktu
Waga
100 g, 250 g, 1 kg
Gatunek
Skład
100% pasta kakao
Alergeny
Kakao może zawierać śladowe ilość mleka i orzechów.
Tabela odżywcza
w 100 g
Wartość odżywcza
720 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
23 g
Cukier
0 g
Sól
0 g
Tłuszcz
46 g
SKU: KATEGORIE: Kakao, Kakao ceremonialne