Tanzania Kamili Kakao Ceremonialne
Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Trinitario, pochodzi z Tanzanii z doliny Kilombero. To wyjątkowe kakao charakteryzuje się intensywnym czekoladowo-mlecznym smakiem, z subtelnymi nutami mlecznych cukierków. To kakao jest lekko wytrawne z lekko wyczuwalnymi nutami mlecznych cukierków.
To kakao powstało z wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren kakao premium.
Historia kakao Kamili sięga 2013 roku, kiedy to w małej wiosce Mbingu w dolinie Kilombero na południe od Parku Narodowego Udzungwa zawiązał się kolektyw Kokoa Kamili produkujący kakao na zasadach FairTrade. Surowe ziarna są fermentowane w drewnianych skrzyniach przez 6 dni, a następnie suszone na słońcu.
W magazynie
Brak w magazynie
Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 350,00 zł do: Polska
Szczegóły produktu
| Brand | |
|---|---|
| Gatunek Kakao | Trinitario |
| Smak | Półsłodkie, Półwytrawne |
| Skład | 100% pasta kakao |
| Alergeny | Kakao może zawierać śladowe ilość mleka i orzechów. |
Tabela odżywcza
W 100 g| Wartość odżywcza | 720 kcal |
|---|---|
| Białko | 6 g |
| Węglowodany | 23 g |
| Cukier | 0 g |
| Sól | 0 g |
| Tłuszcz | 46 g |


