Ecuador Perla Victoria Kakao Ceremonialne

Kakao ceremonialne Perla z Hacienda Victoria (pełnotłusta pasta kakao, masa kakaowa) pochodzi z plantacji w Cerecita, blisko wybrzeża Ekwadoru. To wyjątkowa odmiana opracowana przez zespół Hacienda Victoria, będąca wynikiem krzyżowania odmian trinitario i criollo, charakteryzuje się nutami ciastek, białych owoców, miodu, turonu i kwiatowym finiszem.

Perla to ekskwizytne kakao sprzedawane wybranym klientom na całym świecie. Plantacja dba o pozytywny wpływ społeczny, zapewniając stabilny dochód dla ponad stu rodzin oraz rozwijając zrównoważone środowisko pracy dla pracowników i lokalnej fauny. Posiadająca certyfikację neutralności węglowej, Hacienda Victoria wyznacza nowe standardy zrównoważonej produkcji kakao premium.

Ziarna poddawane są niskotemperaturowemu pieczeniu (115°C przez 45 minut), co odsłania naturalne cechy sensoryczne i delikatne nuty orzechowe, tworząc gładki, dobrze zbilansowany profil smakowy.

Szczegóły produktu

Brand

Gatunek Kakao

Trinitario

Smak

Słodkie

WagaBrak danych
Skład100% Pasta kakao
AlergenyProdukt nie zawiera alergenów.

Tabela odżywcza

W 100 g
Wartość odżywcza576 kcal / 2409kJ
Białko12 g
Węglowodany10 g
Cukier 2 g
Tłuszcz48g (w tym nasycone 30,2g)
Sól1,6 g
SKU: Brak danych Kategorie: ,

Produkty z kategorii Kakao ceremonialne, Kakao

Zobacz produkty
Wczytuję