Uganda Río Lamia Bio Kakao Caremonialne
Kakao ceremonialne BIO/Organiczne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Forastero, pochodzi z Ugandy z zachodniego regionu Bundibugyo. To wyjątkowe kakao charakteryzuje się intensywnym czekoladowo-gorzkim smakiem, a na finiszu czuć lekkie rumowe nuty. To kakao ma bardzo niską kwasowość i cierpkość
Kakao pochodzi z ugandyjskiej kooperatywy Esco związku zrzeszającego spółdzielnie rolnicze o tej samej nazwie. Esco Uganda posiada szereg certyfikatów, w tym BIO, Fairtrade oraz RainForest.
W magazynie
Brak w magazynie
Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 350,00 zł do: Polska
Szczegóły produktu
| Brand | |
|---|---|
| Gatunek Kakao | Forastero |
| Smak | Gorzkie |
| Wartość odżywcza | 2476 kJ/592 kcal |
| Białko | 13 g |
| Węglowodany | 4.7 g |
| Cukier | 1.2 g |
| Tłuszcz | 55.6 g (w tym 32 g kwasy nasycone) |
| Błonnik | 28 g |
| Sól | 0 g |
Tabela odżywcza
W 100 g| Skład | 100% Bio pasta kakao |
|---|---|
| Alergeny | Produkt może zawierać śladowe ilości: mleko, orzechy. |

