Uganda Río Lamia Bio Kakao Caremonialne

Kakao ceremonialne BIO/Organiczne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Forastero, pochodzi z Ugandy z zachodniego regionu Bundibugyo. To wyjątkowe kakao charakteryzuje się intensywnym czekoladowo-gorzkim smakiem, a na finiszu czuć lekkie rumowe nuty. To kakao ma bardzo niską kwasowość i cierpkość

Kakao pochodzi z ugandyjskiej kooperatywy Esco związku zrzeszającego spółdzielnie rolnicze o tej samej nazwie. Esco Uganda posiada szereg certyfikatów, w tym BIO, Fairtrade oraz RainForest.

 

Szczegóły produktu

WagaBrak danych
Brand

Gatunek Kakao

Forastero

Smak

Gorzkie

Wartość odżywcza2476 kJ/592 kcal
Białko13 g
Węglowodany4.7 g
Cukier1.2 g
Tłuszcz55.6 g (w tym 32 g kwasy nasycone)
Błonnik28 g
Sól0 g

Tabela odżywcza

W 100 g
Skład100% Bio pasta kakao
AlergenyProdukt może zawierać śladowe ilości: mleko, orzechy.
SKU: Brak danych Kategorie: ,