Bio Kakao Ceremonialna – Uganda Río Lamia – 100% Pasta Kakao

Uganda Río Lamia Bio Kakao Caremonialne

Kakao ceremonialne BIO/Organiczne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) odmiany Forastero, pochodzi z Ugandy z zachodniego regionu Bundibugyo. To wyjątkowe kakao charakteryzuje się intensywnym czekoladowo-gorzkim smakiem, a na finiszu czuć lekkie rumowe nuty. To kakao ma bardzo niską kwasowość i cierpkość

Kakao pochodzi z ugandyjskiej kooperatywy Esco związku zrzeszającego spółdzielnie rolnicze o tej samej nazwie. Esco Uganda posiada szereg certyfikatów, w tym BIO, Fairtrade oraz RainForest.

 

29,00 269,00 

W magazynie

Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 300,00  do: Polska
Szczegóły produktu
Waga
100 g, 250 g, 1 kg
Gatunek
Wartość odżywcza
2476 kJ/592 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
4.7 g
Cukier
1.2 g
Tłuszcz
55.6 g (w tym 32 g kwasy nasycone)
Błonnik
28 g
Sól
0 g
Tabela odżywcza
w 100 g
Skład
100% Bio pasta kakao
Alergeny
Produkt może zawierać śladowe ilości: mleko, orzechy.
SKU: KATEGORIE: Kakao, Kakao ceremonialne