Guatemala Alta Verapaz Surowe Kakao w Proszku
Surowe ekologiczne CACAO VERAPAZ uprawiane jest przez zrzeszone w kooperatywach, certyfikowane organicznie gospodarstwa rodzinne z górzystego regionu dżungli Alta Verapaz w Gwatemali. Warunki klimatyczne upraw w regionie Alta Verapaz determinuje duże zróżnicowanie wysokości (100-800 m n.p.m), średnie roczne opady deszczu 2800 mm i średnia roczna temp. 32ºC. Genetyka dominująca w regionie to połączenie klonów wyselekcjonowanych ponad 4 dekady temu pod kątem dużych rozmiarów ziaren prastarej miejscowej odmiany Criollo – Acriollado –, które z czasem przystosowały się do rozwoju w wyjątkowych warunkach górskich. Zbiory dojrzałych strąków kakaowca odbywają się zazwyczaj od stycznia do lipca każdego roku.
W magazynie
9 szt.
Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 350,00 zł do: Polska
Szczegóły produktu
Brand | |
---|---|
Gatunek Kakao | Criollo |
Smak | Półsłodkie |
Waga | Brak danych |
Skład | 100% zmielone kriogenicznie surowe ziarna kakao |
Alergeny | Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów. |
Tabela odżywcza
W 100 gWartość odżywcza | 2469 kJ/590 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 48 g (w tym tłuszcze nasycone 32 g) |
Węglowodany | 16 g |
Cukry | 1.2 g |
Błonnik | 20 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0 g |
Produkty z kategorii Kakao ceremonialne, Kakao
Zobacz wszystkie