África Occidental Natural Naturalne Masło Kakaowe
Masło kakaowe w postaci waniliowo-żółtawych bryłek to 100% tłuszcz kakaowy pełen naturalnego smaku i aromatu.
Africa Occidental Natural charakteryzuje się łagodnym, lecz głębokim smakiem białej czekolady, pochodzącej od odmiany Forastero uprawianej na plantacjach w Afryce Zachodniej.
Nasze masło kakaowe wyróżnia się intensywnym zapachem świeżego kakao, a w smaku można wyczuć nuty orzechów włoskich i gorzkiej czekolady.
W magazynie
Brak w magazynie
Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 350,00 zł do: Polska
Szczegóły produktu
Smak | Słodkie |
---|---|
Gatunek Kakao | Forastero |
Brand | |
Skład | 100% Tłuszcz kakao |
Alergeny | To masło kakao nie zawiera alergenów. |
Tabela odżywcza
W 100 gWartość odżywcza | 895,50 kcal |
---|---|
Tłuszcz kakaowy | 100 g |
Produkty z kategorii Kakao, Masło kakaowe
Zobacz wszystkieNasze masło kakao jest w 100% naturalne, nieprzetworzone, nieodtłuszczone, koszerne, halal, bez cukru, bez dodatków, bez konserwantów, robione ręcznie. Tłuszcz kakaowy nie zawiera glutenu, może być także spożywana przez wegan.
Tłuszcz kakao zwany też masłem kakaowy to jeden z najstabilniejszych i najzdrowszych tłuszczów roślinnych. Składa się 65% z nasyconych kwasów tłuszczowych w 32% z kwasów jednonienasyconych, a tylko około 4% stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe.
Zastosowanie
Masło kakaowe świetnie odnajduje się zarówno w kuchni, jak i kosmetyce czy aromaterapii.
Możesz go użyć do:
- wypieków zamiast masła czy margaryny np. brownie w połączeniu z kakao ceremonialnym
- potraw np. w kuchni indyjskiej, choć świetnie sprawdzi się przy smażeniu czy duszenie dowolnego dania
- produkcji domowej białej czekolady
- do wytwarzania maseczek na skórę lub włosy
- do produkcji świec
- do masażu