Guatemala Alta Verapaz Surowe Kakao w Proszku

Surowe ekologiczne CACAO VERAPAZ uprawiane jest przez zrzeszone w kooperatywach, certyfikowane organicznie gospodarstwa rodzinne z górzystego regionu dżungli Alta Verapaz w Gwatemali. Warunki klimatyczne upraw w regionie Alta Verapaz determinuje duże zróżnicowanie wysokości (100-800 m n.p.m), średnie roczne opady deszczu 2800 mm i średnia roczna temp. 32ºC. Genetyka dominująca w regionie to połączenie klonów wyselekcjonowanych ponad 4 dekady temu pod kątem dużych rozmiarów ziaren prastarej miejscowej odmiany Criollo – Acriollado –, które z czasem przystosowały się do rozwoju w wyjątkowych warunkach górskich. Zbiory dojrzałych strąków kakaowca odbywają się zazwyczaj od stycznia do lipca każdego roku.

Szczegóły produktu

Brand

Gatunek Kakao

Criollo

Smak

Półsłodkie

WagaBrak danych
Skład100% zmielone kriogenicznie surowe ziarna kakao
AlergenyMoże zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

Tabela odżywcza

W 100 g
Wartość odżywcza2469 kJ/590 kcal
Tłuszcz48 g (w tym tłuszcze nasycone 32 g)
Węglowodany16 g
Cukry1.2 g
Błonnik20 g
Białko12 g
Sól0 g
SKU: Brak danych Kategorie: ,

Produkty z kategorii Kakao ceremonialne, Kakao

Zobacz wszystkie
Wczytuję