Perú Amazonas Bio czekolada do picia 70%
Bio czekolada do picia 70% (czekolada spożywcza) pochodzi z serca peruwiańskiej Amazonii – z regionów Junín, Ayacucho, Cusco oraz Ucayali, gdzie uprawiane są wyjątkowe odmiany kakao, takie jak Chuncho, VRAE-15 i VRAE-99. Surowiec ten pozyskiwany jest wyłącznie z certyfikowanych, ekologicznych plantacji oraz upraw objętych programem Rainforest Alliance, co gwarantuje najwyższą jakość i poszanowanie dla środowiska.
Czekolada wyróżnia się głębokim, wyrazistym profilelem smakowitym, który w finale wzbogacają delikatne nuty kwiatowe o orzeźwiającym, wytrawnym charakterze.
W magazynie
Szybka wysyłka
Zamów do godziny 11, a wyślemy jeszcze dzisiaj.
Darmowa dostawa przy zamówieniach od 350,00 zł do: Polska
Szczegóły produktu
| Brand | |
|---|---|
| Gatunek Kakao | Chuncho |
| Smak | Lekko wytrawne, Słodkie |
| Waga | Brak danych |
| Skład | Pasta kakao, masło kakaowe, panela (cukier trzcinowy) |
| Alergeny | Produkt nie zawiera alergenów. |
Tabela odżywcza
W 100 g| Wartość odżywcza | 2431 kJ/ 581 kcal |
|---|---|
| Tłuszcz | 39 g (w tym tłuszcze nasycone 25 g) |
| Cukier trzcinowy (panela) | 25 g |
| Błonnik | 18 g |
| Białko | 9 g |

