Bio Dominicana Banao Naturalne kakao w proszku 10/12%

Dominikańskie naturalne, niealkalizowane kakao w proszku o zawartości tłuszczu 10–12% cechuje intensywny, ziemisty smak z wyraźnymi nutami przypraw i aromatycznymi akcentami. W profilu smakowym odczuwalne są nuty czarnego pieprzu, cynamonu, suchych owoców oraz delikatna goryczka, która nie przytłacza naturalnej słodyczy kakaowca.

Ziarna pochodzą z regionów Dominikany: Yamasa, Hato Mayor, Bonao, Gaspar Hernández, Cotui, Castillo i Nagua. Mieszanka odmian – 70% Trinitario, 20% Forastero i 10% rzadkiego Criollo – nadaje kakao bogaty, zrównoważony charakter, typowy dla wysokiej jakości kakaowca z Karaibów.

Idealne do przygotowywania gorącego kakao, deserów, ciast, mlecznych koktajli oraz do dodawania do smoothie i jogurtów.

Подробнее о продукте

Brand

Виды какао

Criollo, Forastero, Trinitario

Вкус

Półsłodkie

ВесН/Д
SkładNaturalne kakao w proszku 10/12%
AlergenyProdukt nie zawiera alergenów

Данные о питании

На 100 г
Wartość odżywcza330 kcal/1379 kJ
Tłuszcz10/12 g (w tym 6,9 g tłuszcze nasycone)
Węglowodany14,5 g (w tym cukier 0,3 g)
Błonnik31 g
Białko28,1 g
Артикул: Н/Д Категории: ,

Продукты из категории Какао, Какао-порошок

Просмотр товара
Загрузка