Bio Dominicana Banao Naturalne kakao w proszku 10/12%
Dominikańskie naturalne, niealkalizowane kakao w proszku o zawartości tłuszczu 10–12% cechuje intensywny, ziemisty smak z wyraźnymi nutami przypraw i aromatycznymi akcentami. W profilu smakowym odczuwalne są nuty czarnego pieprzu, cynamonu, suchych owoców oraz delikatna goryczka, która nie przytłacza naturalnej słodyczy kakaowca.
Ziarna pochodzą z regionów Dominikany: Yamasa, Hato Mayor, Bonao, Gaspar Hernández, Cotui, Castillo i Nagua. Mieszanka odmian – 70% Trinitario, 20% Forastero i 10% rzadkiego Criollo – nadaje kakao bogaty, zrównoważony charakter, typowy dla wysokiej jakości kakaowca z Karaibów.
Idealne do przygotowywania gorącego kakao, deserów, ciast, mlecznych koktajli oraz do dodawania do smoothie i jogurtów.
En stock
Envío rápido
Haz tu pedido antes de las 11 de la mañana y te lo enviaremos hoy mismo.
Envío gratuito a Polonia para pedidos a partir de 350,00 zł
Detalles del producto
| Brand | |
|---|---|
| Especies de cacao | Criollo, Forastero, Trinitario |
| Pruebe | Półsłodkie |
| Peso | N/D |
| Skład | Naturalne kakao w proszku 10/12% |
| Alergeny | Produkt nie zawiera alergenów |
Datos nutricionales
Por 100 g| Wartość odżywcza | 330 kcal/1379 kJ |
|---|---|
| Tłuszcz | 10/12 g (w tym 6,9 g tłuszcze nasycone) |
| Węglowodany | 14,5 g (w tym cukier 0,3 g) |
| Błonnik | 31 g |
| Białko | 28,1 g |

